Workshops


Workshops

Leer meer over je fiets

Workshops gericht op het onderhoud van je fiets. Onze workshops zijn online te reserveren. Wil je een workshop volgen? Maak dan online een reservering op deze pagina.

 
De workshops zijn gericht op de sportieve fietsen. Dit zijn bijvoorbeeld race-, ATB- of trekkingfietsen met een derailleursysteem. Heb je twee linkerhanden of ben je juist heel ervaren? Geen probleem, wij bieden voor iedereen wat wils en bieden 2 niveaus namelijk A en B. Waar moet je beginnen? Je start logischerwijs met niveau A. Zelfs de meest ervaren fietser steekt hier iets van op. De workshops worden gegeven in kleine groepen van maximaal 6 personen met veel interactie en tijd voor je eigen fiets, vragen en (fiets)problemen. Neem altijd je eigen fiets mee zodat we deze ook echt aan kunnen pakken.

 

Op de avond zelf zijn er diverse aanbiedingen om gereedschap en/of onderhoudsmiddelen aan te schaffen tegen scherpe prijzen (alleen geldig op deze avonden). Prijzen zijn inclusief koffie of thee en natuurlijk stroopwafels! De workshops duren tussen de 2 a 3 uur. Dit is onder andere afhankelijk van de vragen uit de groep.

 

 

Hoe houd ik mijn fiets goed schoon?

 

Doe langer met je materiaal door goed onderhoud met de juiste middelen. Op deze avond leggen we je uit hoe je je fiets nu echt goed schoonmaakt. Nooit meer een vette ketting? Het kan gewoon! Door systematisch onderhoud en met de juiste middelen. Dit hoeft helemaal niet meer tijd te kosten dan dat je er nu aan besteedt.

Ook is er voldoende ruimte voor jouw vragen. Benieuwd? Schrijf je nu in. O ja, vergeet niet je fiets mee te nemen, dan kunnen we die gelijk schoonmaken!

Kosten € 35,00 P.P. Duur ca. 2 uur van 19.00 tot ca 21.00 uur.

Pech en weer onderweg


Aanbevolen voor fietsgroepen, solorijders en rijders van sportieve tochten. Op de mountainbike, trekkingfiets of racefiets.

 • Wielen demonteren: na deze workshop kun je heel eenvoudig je wielen in en uit je fiets halen.
 • Lekke band wisselen, beschadigingen aan de buitenband herkennen.
 • Bandje plakken.
 • Remsysteem: met een kabel of met oliedruk, wat kun jezelf onderweg repareren.
 • Kettingproblemen: wat kun je controleren als je ketting ‘doortrapt’?
 • Slagje in je wiel  en spaakbreuk verhelpen.

Kosten € 45,00 P.P. Duur ca. 2 uur van 19.00 tot ca 21.00 uur.

 

Onderhoud en reparatie


In deze workshop behandelen we de basisvaardigheden van het onderhoud aan je fiets. Hoe stel ik mijn derailleur af? Hoe haal ik mijn fiets uit elkaar? Hoe zet ik hem ook weer in elkaar? Waar moet welk vet in en hoe vaak? Enz enz. Wil je wat handiger worden met het onderhoud van je fiets? Schrijf je dan gewoon in.

Doe langer met je materiaal door goed onderhoud met de juiste middelen.  Nooit meer een vette ketting? Het kan gewoon! Door systematisch onderhoud en met de juiste middelen. Dit hoeft helemaal niet meer tijd te kosten dan dat je er nu aan besteedt.

 • Wielen demonteren: na deze workshop kun je heel eenvoudig je wielen in en uit je fiets halen.
 • Trapas lager onderhouden/vervangen
 • Balhoofstel lager onderhouden/afstellen/vervangen
 • band wisselen, beschadigingen aan de buitenband herkennen.
 • Tubeless systeem of binnenband gebruiken.
 • Remsysteem: oliedruk (of met kabel), wat kun jezelf onderweg repareren.
 • Kettingproblemen: wat kun je controleren als je ketting ‘doortrapt’?
 • Slagje in je wiel  en spaakbreuk verhelpen.

O ja, vergeet niet je fiets niet mee te nemen, dan kunnen we gelijk je derailleur goed afstellen!

Kosten € 55,00 P.P. Duur ca. 3 uur van 19.00 tot ca 22.00 uur.